alergaceala.ro
Extreme Free Spirit ...maraton de amator fără frontiere
alergaceala.ro

Extreme Free Spirit ...maraton de amator fără frontiere

Extreme Free Spirit ...maraton de amator fără frontiere / www.alergaceala.ro


Alergaceala.RO

STATISTICI

rezultate Ionut Petcu - profil ITRA Ionut Petcu ...profil StravaIonut Petcu ...profil GarminIonut Petcu ...profil adidas Runtastic Ionut Petcu - profil rezultate 42km.ro

CALENDAR alergaceala.ro

2020.02.01 alergaceala.ro  Gerar / 21K Extreme Runners Team
2020.04.04 alergaceala.ro  Ibiza Marathon / 20K alergaceala.ro
2020.06.26 alergaceala.ro  Lavaredo Ultra Cortina Trail / 48K2600+
2020.07.11 alergaceala.ro  Tryavna Ultra / 100K5000+ alergaceala.ro
2020.08.15 alergaceala.ro  Smida Start Trail Run / 26K
2020.08.27 alergaceala.ro  UTMB Orsières/Chamonix / OCC 56K3500+
2020.09.26 alergaceala.ro  Survival Challenge Run / 10K
2020.12.01 alergaceala.ro  Maraton 1 Decembrie / 21K SuperBet

Alergaceala.RO
Alergaceala APK Download Ionut Petcu - alerg cu Garmin VivoActive HR

PACE(MAKE)R alergaceala.ro

2016 alergaceala.ro  1h50/21K / VW Bucharest HalfMarathon
2016 alergaceala.ro  4h15/42K / Bucharest International Marathon
2017 alergaceala.ro  2h00/21K / Mezza Maratona di Treviso, Italia
2017 alergaceala.ro  1h45/21K / VW Bucharest HalfMarathon
2017 alergaceala.ro  1h40/21K / Brasov International Marathon
2017 alergaceala.ro  1h45/21K / Bucharest International Marathon
2017 alergaceala.ro  4h00/42K / Maratona di Venezia, Italia
2018 alergaceala.ro  4h00/42K / Gran Canaria Maraton, Spania
2018 alergaceala.ro  1h40/21K / VW Bucharest HalfMarathon
2018 alergaceala.ro  3h45/42K / Bucharest International Marathon
2018 alergaceala.ro  2h00/21K / Arobs Transylvania HalfMarathon Cluj
2019 alergaceala.ro  1h40/21K / VW Bucharest HalfMarathon
2019 alergaceala.ro  3h45/42K / Chisinau International Marathon
2019 alergaceala.ro  2h00/21K / Arobs Transylvania HalfMarathon Cluj
2019 alergaceala.ro  1h40/21K / Bucharest International Marathon

BEST OF

alergaceala.ro3K / 2019.10.27 alergaceala.ro alergaceala.ro11'48"/ Urban Athletics 3000
alergaceala.ro5K / 2018.07.08 alergaceala.ro alergaceala.ro20'34"/ Betano 5K Night Run
alergaceala.ro10K / 2019.04.07 alergaceala.ro alergaceala.ro41'45"/ Uniqa 10K Bucharest
alergaceala.ro21K / 2018.05.20 alergaceala.ro alergaceala.ro1h30'38"/ Semimaratonul Târgoviște
alergaceala.ro21K / 2019.03.17 alergaceala.ro alergaceala.ro1h35'37"/ Athens Half-Marathon
alergaceala.ro42K / 2017.12.01 alergaceala.ro alergaceala.ro 3h35'00"/ Maratonul 1 Decembrie
alergaceala.ro42K / 2018.11.10 alergaceala.ro alergaceala.ro 3h37'11"/ Istanbul 40th Marathon

PARTENERI

BodyShape Transformation Gym adidas Runners Bucharest Kalenji ...by Decathlon
RoHost ...servicii de găzduire și domenii web EuroStarGaz Silvian Nectar BIO-TECH

RECOMAND

Zâmbet şi Sănătate
Andreea Pavel - Sports, health, lifestyle
alergaceala.ro
Adrenallina.ro
FishEye Studio - Grafica, web design si fotografie

www.ionutpetcu.ro / Extreme Free Spirit ...maraton de amator fără frontiere


alergaceala.ro

alergaceala.ro
alergaceala.ro
alergaceala.ro
alergaceala.ro
alergaceala.ro alergaceala.ro
alergaceala.ro
Translate
alergaceala.ro
alergaceala.ro

Extreme Free Spirit ...maraton de amator fără frontiere

alergaceala.ro
16.02.2019 alergaceala.ro

alergaceala.ro
Alergarea... poate fi catalogată un stil de viață... nu este un secret că îți creează pur și simplu, o "stare de bine". Adeseori sunt întrebat de unde vine motivația de a alerga aceste distanțe lungi. Mai întâi, mda... trebuie să încerci să alergi primii tăi kilometri pentru a putea înțelege plăcerea de a alerga.

Nu să o faci musai pentru un scop... să bați un barem la vreo competiție. Nu mă refer la distanța aia scurtă la care gonești privind doar înainte... de parcă se termină toate firele de nisip din clepsidră. Dacă o vei face doar pentru linia de finish atunci nu te vei bucura de fiecare pas.

alergaceala.ro

Citeam zilele trecute în Născuți pentru a alerga paragrafe întregi despre rezultatele din diverse studii despre alergare pentru care ar trebui să te bucuri de mașinăria umană pe care o ai în posesie. Dacă un sprinten animal poate ține pe distanțe și durate scurte un ritm alert, corpul uman, nu (prea) are limite, cel puțin teoretic. De tine depinde... atunci când vei decide să treci de la a fi sprinten la a te bucura de anduranță zeci și zeci de kilometri.

Nu... nu mă refer neapărat la papucii ăia de firmă pe care îi ai în picioare, nici la ceasul ăla ultimul răcnet care îți dă zeci de statistici. Ci la bucuria aia... de a ieși pe ușă. De a da start... de a porni pas cu pas către o tură, către un traseu pe care îl poți adapta pe parcurs.

alergaceala.ro

Azi tu alergătorule ești chiar norocos... fie că sunt orașe mari sau mititele, comunitatea alergătorilor este în creștere, iar acest lucru este un factor motivațional. Bineînțeles că te motivează oarecum și rezultatele... perseverența te ajută să crești distanțele de alergare... să înveți cum să controlezi corpul, să te sincronizezi cu el... să îți îmbunătățești timpii pe diferitele distanțe.

Dar pe de altă parte, uiți de problemele ce se acumulează in timpul unei zile... mdaaa, crede-mă, e adevărat... ți-o recunosc din experiență... te resetează oarecum și te ajută în găsirea unor soluții pentru problemele tale... sau cel puțin... alergarea te va face să privești și partea plină a paharului.

alergaceala.ro

Recunosc... un factor major pentru care azi sunt în capitală este alergarea... fiind de la mare mereu trebuia să aloc vreo trei ore în plus pe sens pentru orice participare la vreun eveniment oficial. Dar aici... în capitală vei găsi în fiecare colț cel puțin un grup... o persoană care te va inspira să ieși... să ieși din casă pentru a investi timp în sănătate... în pași de alergare.

Dacă ești la început și vrei să o iei ușor... atunci echipa 321sport cu Radu Restivan este pentru tine... e unul din acei oamenii pasionați de alergare şi cycling care și-au schimbat complet viața... care a lăsat în urmă viața corporatistă și acum a îmbinat pasiunea cu viața de zi cu zi și este un antrenor certificat... unde mai pui că îl mai vezi pe la evenimente găzduind unul din cele mai interesante proiecte de alergare urbană Discover the World through it's Marathons. Dar... sesiunile găzduite de Radu au un ritm mult prea încet pentru ritmul meu de alergăceală așa că ne întâlnim mai mult pe la competiții sportive decât pe la antrenamente.

alergaceala.ro

Dacă deja ieși la alergat de ceva vreme și vrei să îți îmbunătățești ritmul atunci poți opta să te alături comunității adidas Runners Bucharest... ceva mai nouă decât echipa lui Radu... comunitate găzduită în București de doi antrenori voioși... sportivul sprinten Alexandru Corneschi și frumoasa Anca Bucur... chiar Miss Fitness Univers de vreo cinci ori, dar şi Miss Fitness America cu puţin timp în urmă. Comunitatea asta este deschisă tuturor şi oferă acces la evenimente speciale, nu neapărat numai de alergare... este parte din viaţa mea acum... aducând aproape prieteni vechi şi noi. Mai multe poţi afla în articolul scris anterior aici. Evident... dacă ajungi, sunt șanse mari să te prind sub lentilă la un selfieee dacă şi tu evident vrei asta.

Dacă totuși vrei mai mult... vrei să treci de bariera unui semimaraton... vrei să experimentezi pas cu pas un maraton sau chiar un ultramaraton atunci... mda... găsești oameni care te pot motiva. E adevărat... un maraton nu înseamnă două ture de semi... chiar dacă pe hârtie așa pare. Iar dacă decizi să sari peste limita unui semimaraton... e bine să o faci degajat într-un grup de prieteni decât singur... luptându-te energic cu proprii demoni.

alergaceala.ro

Fondat cu câteva luni în urmă de Daniel, grupul Extreme Runners promovează printre altele acele alergări neobişnuite... fără cronometru... fără presiunea unui timp limită... fără prea multe planificări... atunci când ieşi și alergi... singur... sau în echipă... amator sau profesionist... atunci când fiecare alergare devine o petrecere.

La jumătatea lunii februarie mi-a fost propusă o alergare lungă relaxată pe traseul crosului transfrontalier Free Spirit Run Giurgiu-Ruse... un cros care are loc la final de septembrie între cele două oraşe despărţite de Dunăre... un cros la care am luat şi eu parte anul trecut cu startul din Giurgiu, de la Turnul Ceasornicului și finish-ul la Ruse, în Piața Libertății.

alergaceala.ro

Trecusem de câteva ori graniţa pe Podul Prieteniei cu maşina şi chiar mi-ar fi plăcut cândva să iau la pas sub lentilă Dunărea şi împrejurimile... ceea ce e cam greu de realizat la volan, cu maşina.

S-au aliniat destul de bine planetele de data asta... chiar vroiam să fac o alergare mai lungă... de volum... pentru maratonul ultra TransGranCanaria chiar dacă alergasem alt maraton la începutul lunii la Râșnov.

Cu Daniel mai alergasem pe la diverse competiţii, inclusiv la Ruse. Abordarea alergării la el este surprinzătoare... adună deja lunar 400-500 kilometri și crede-mă... nu e chiar la prima lui tinerețe. Cu Valentin m-am intersectat în vara anului trecut la câteva alergări în parcul IOR... un ambiţios voinic încurajat de partenera lui de viață să iasă la alergat... un alergăcios care a evoluat spectaculos spre ultramaraton, participând la Mureş 24H fiind înscris şi anul acesta la campionatul naţional Timişoara 24H.

Astfel că... atunci când atleții profesioniști se duelau la Naționale, noi, patru temerari amatori ne-am pus în pași de alergăceală la un maraton transfrontalier pe direcția Giurgiu-Ruse-Giurgiu, fără limite... fără puncte organizate de hidratare... fără cipuri speciale oficiale de cronometrare... ne-am bucurat cel puțin pe toată distanța maratonului 42+ kilometri, de gradele timide cu un soare călduros, de vremea bună de primăvară și de libertatea de circulație în spațiul comunitar european.

Am plecat grupați matinal și deja puțin după ora nouă eram la Giurgiu... pregătindu-ne pentru ultimele detalii. Traseul era relativ simplu... îl alergasem deja la final de septembrie. Totuși... era interesant... treceam granița patru alergători... cu bufuri la gât și rucsaci în spate... alergăcioși... ca niște contrabandiști, puși pe fugă.

alergaceala.ro

Plecasem deja primul kilometru către ieșirea din Giurgiu... cu un prim popas la un LukOil... inevitabil temperatura răcoroasă ne-a plasat pe margine pentru a completa "circuitul apei în natură". Mai în glumă, mai în serios întrebasem din nou dacă aveau toți la ei carțile de identitate. Evident... neașteptat, Alexandru își lăsase în mașină actele. Fiind prima lui trecere în afara țării l-am iertat și am făcut cale întoarsă către mașină după acte. Nu e nimic... și așa aveam vreo zece kilometri de acoperit până la maraton.

Vremea de afară era senină, un soare răcoritor... un azur fără nor pe cer cu toate că vineri... cu o zi înainte... părea că se rup norii gri. Prognoza meteo spunea însă altceva... nu a rămas decât să îi dăm crezare deși ne înarmasem cu mai multe straturi de haine ca necredincioșii.

Când alergi urban... recomand ca întotdeauna să o faci cu mașinile venind din față... astfel le vezi și te poți feri. Avându-le în spate... riști destul de mult... nu e bine să te încrezi în atenția șoferului. Aceeași tactică am abordat-o și către vamă, mai ales că aveam multe tiruri care le depășeam sau ne depășeau pe porțiuni ca veritabili parteneri de drum.

Ajunși în vamă... un selfiee... fie, două, trei... am plecat spre pod. Dacă autovehiculele opresc la barieră pentru a achita taxa de trece a podului... noi... eram "scutiți". Încă pe teriroriul românesc... la capătul podului am fost întâmpinați de un polițist de frontieră... anunțat de la bariere că venim.

Agenții... degajați... ne-au verificat cărțile de identitate și... eram gata de trecere. Cum începe podul este prevăzută o alee pietonală delimitată cu separatoare de sens. Pe partea română făcuseră economie... sau ciordiseră la maxim din fonduri... abia ne strecuram în șir indian pe un culoar lat de maxim juma de metru.

alergaceala.ro

La jumătatea podului e linia dintre teritorii pe pod. Un panou ancorat în structură îți amintește pe care parte a teritoriului te aflii... amintindu-mi de filmele americane vechi cu luptele din Vietnam... unde dacă erai pe partea bună a podului... erai salvat.

alergaceala.ro

alergaceala.ro

alergaceala.ro

Pe partea bulgară deja aleea era mult mai degajată... fiind ceva mai lată. Sub noi vibra podul. Sub partea rutieră trece calea ferată și tocmai ce ne sincronizasem cu un tren de marfă. După pod deja era simplu... la dreapta era calea spre Ruse. Am fost surprins să remarc aleile reabilitate cu simț de răspundere chiar de la giratoriu aproape de graniță către oraș. Era aproape miez de zi când am bifat în Piața Libertății jumătatea traseului într-un set voios de fotografii.

alergaceala.ro

alergaceala.ro

Stabilisem de comun acord alimentarea la un supermarket înainte de întoarcere așa că un Kaufland a fost ținta punctului de realimentare. Unii dintre noi... am completat câteva sute de metri în parcare cât ceilalți stăteau la coadă. Apoi... după un meniu cu pui crispy și alte proteine ne-am aventurat scurt pentru câteva cumpărături. Eu unul... sunt fan al sucurilor instant fără zahăr la plic pe care din păcate nu le găsesc pe aici pe la noi. Așa că de fiecare dată când ajung la vecini refac proviziile. Nu rămâne decât să investesc doi litrii de apă și eventual gheață... și ies bunătăți răcoritoare.

Am pornit spre Romani(c)a la pas relaxat și deja după treizeci de kilometri făceam selfieee înainte de controlul vamal. Și la întoarcere totul a fost ok... agentul întrebându-ne haios... dacă nu ne mai ajung parcurile din capitală de am pornit să alergăm prin vecini.

alergaceala.ro

alergaceala.ro

Am mai adunat kilometri rămași pe alei în Giurgiu... am ajuns chiar și la ruinele cetății Giurgiu aproape de zona liberă. Faină experiența... mulțumesc Daniel pentru compania ultimilor kilometri.

Frumos... sunt tare curios care va fi următoarea provocare Extreme Runners... comunitatea oamenilor de bine care se bucură de alergăceală mai presus de clasamente și statistici.

Galeria foto personală o poţi (re)vedea (şi) aici.

Felicitări celor care au participat la Naționale... noi ne-am bucurat ca amatorii de libertate fără frontiere, fără restricții, fără limite și linii de finish.

Bravo Daniel, Valentin, dar mai ales Alexandru pentru determinare chiar dacă ar fi fost mai ușor să renunți, ai fost la înălțime.

Indiferent care e motivul tău pentru care vrei să treci la anduranță... nu o face singur... bucură-te cu alți alergători și este foarte posibil să fie o experiență unică. Într-o competiție... primul tău maraton poate fi stresant... mai ales că îți setezi singur obiective și poți trece prin diverse stări.

Dar... dacă ieși la alergăceală... fără presiune... fără statisticile care te pot pune la zid... sunt șanse mari să transformi un maraton într-o alergare relaxată mai lungă.

alergaceala.ro

Nu te îmbrăca prea gros... mai ales cu îmbrăcăminte de bumbac care menține umezeala și transpirația... e normal să îți fie răcoare la start. Nu uita de hidratare și de alimentare cu un aport de minerale... și în timpul sesiunii și după alergare, mai ales pe distanțele lungi... mai bine să ai ceva la tine și nu (le) folosești... decât să (le) duci dorul.

Semnele deshidratării le poți sesiza prin oboseală excesivă, crampe musculare, scăderea capacității de coordonare a mișcărilor. Un articol dedicat scris de alerg.ro poți citi aici.

Iar febra? Primele sesiuni... vei face inevitabil... dar o poți trata cu masaje locale și anti-inflamatoare. Trece... mda, tot cu o alergare ușoară... tu ieși... aleargă... zâmbește... restul sunt statistici!

...alergat cu Kalenji KipRun LD Black-Neon
...monitorizat cu TomTom Spark 3 Cardio#extremerunners #morethanyouknow #extremefunrun #alergaceala #runromania #runbulgaria #rungiurgiu #runruse #alergfarafrontiere #runwithoutborders #run

alergaceala.ro
alergaceala.ro
Copyright (c) 1999-2020 enJoy - Toate drepturile rezervate. | ...enJoy stats! | 2.00.00120

Extreme Free Spirit ...maraton de amator fără frontiere - ionutpetcu.ro

ionutpetcu.ro | Extreme Free Spirit ...maraton de amator fără frontiere